tinarydberg_mobilen

Narkotikamissbruk= sjukdom

I går var det ett inlägg i narkotikadebatten på Aktuellt där man intervjuade Mika Jörenlius som är ordförande för narkotikpolisens arbete. Han tycker att det  är ok att fortsätta jaga narkomanerna och sätta dit dem för innehav. Det hjälper inte någon-det försämrar och försvårar och hjälper över huvud tagey inte missbrukaren till ett nyktert liv-snarare måste han/hon skaffa pengar för att betala sina böter och hamnar i lagningssituationer och kriminalitet. Kriminologen Henrik Tham och Berne Stålencratz ordförande i brukarföreningen tyckte precis som jag. Det är inte ok att kriminalisera användandet det borde bort  vilket också Flavia Paniseri från FN anser. Missbrukaren är en sjuk person och behöver hjälp -inte straffas för att han/hon använder. Det är de som säljer, de som tjänar grova pengar på dessa stackars sjuka människor som ska straffas. Det är dags att ändra på det här nu!! Missbrukaren vågar inte be om hjälp med risk för att bli tagen av polisen, dömd och straffad när han/hon i stället behöver vård.
Vi har insett att alkoholisten är en sjuk person men narkotikamissbrukaren är också sjuk-personlighetsförändrad och hjälplös iför drogernas inflytande och makt. 
Många är det som berättar om hur fel dettta är, böcker skrivs, kunniga och kompetenta människor talar för en avkriminalisering men inget händer och varje dag dör en missbrukare av sina droger och detta bara fortsätter-hur kan vi acceptera detta??