tinarydberg_mobilen

Han har kraschat 9-10 bilar, svävat mellan liv och död men alltid rest sig och kommit ut på andra sidan. Han hade nio liv skojade alltid hans medmänniskor på behandlingshemmen om. Han hade nio men sen tog de slut- slut för alltid genom hans eget val.
”Du vet jag vill. Men det är något bland det svåratse som finns här i livet att sluta använda. Men jag gör mitt allra bästa”

OM MIG

Vem är Tina Rydberg? Rektor eller författare eller kanske både och.

Jag har jobbat i skolans värld nästan hela mitt liv: i början som vikarie, sedan som utbildad lärare i svenska och engelska och senare i livet som rektor både i Sverige och i Madrid.

Sommaren 2013 blev den sista sommaren som jag jobbade; ja faktiskt hann det bara bli en vecka på mitt nya jobb i Örkellljunga, för den 8e augusti dog min son helt oväntat och chockartat.

Efter det har jag skrivit en bok, en berättelse om min son Kristoffer, hans liv som liten pojke, som ungdom och som vuxen missbrukare. Han hamnade i drogsvängen och levde dyga 10 år i den världen först som en glad social utåtvänd kille men allt mer som den ensammaste och sorgsnaste människa i världen tills den dag han valde att ta sitt eget liv. Min bok handlar om allt detta kring och runt honom och finns mer att läsa om under rubriken : OM BOKEN.

Ja författare i egentlig mening med en massa skriven litteratur är alltså inte relevant för mig. En bok har det blivit men jag har fler uppslag i mitt huvud som jag bearbetar och hoppas kunna få på pränt.

Jag är född i Lund, uppvuxen i Linköping men sedan- januari 85 är jag hemma igen och bor numer i mitt paradis på jorden:Mölle. Jag är äktskåning i hjärta och själ!

Jag är gift sedan många år med samme man : Peter och vi har tre barn tillsammans. Elin, vår äldsta som bor med sin familj i Örebro, Kristoffer bor i himlen och vår yngsta Sara i Stockholm.

Jag har alltid älskat att vara i naturen och att röra på mig och än mer sedan Kristoffer gick bort. Jag går varje dag långa promenader i skogen, utefter havet eller upp på berget. Jag behöver känna att jag lever, att jag andas frisk luft och att min kropp får arbeta och må bra. Jag tycker om ensamheten, friheten och stillheten i naturen-det vackra och det sköra-det skiftande livet i naturen. Styrkan, kraften, tryggheten och livet i en skön kombination.

Jag älskar också hästar och har i stort sett ridit hela mitt liv. När jag var 11-12 år gick jag långa sträckor eller cyklade i regn och rusk bara för att få rida. I dag har jag en egen häst: Rune,som jag tillsammans med Sara haft under lång tid. Han är världens finaste och trots att han har lite problem med sin luftstrupe och har nedsatt kapacitet ger han mig så mycket kärlek och glädje.

När livet får sig en käftsmäll och allt kastas omkull förändras man och för mig har det inneburit att jag fått större behov av ensamhet och tystnad och gjort mig mer grubblande över livet och meningen med det. Självklart behöver jag fortsatt mina vänner och jag uppskattar dem ännu mer i dag än tidigare och samlar kraft för att orka träffa dem och umgås precis som vanligt. Utan mina vänner hade jag inte klarat den här svåra prövningen. De tillsammans med min familj betyder allt.

Jag vill ge tillbaka skärvor av livsinsikten jag fått genom att dela med mig av mina erfarenheter för att kunna hjälpa och stötta andra och genom min bok och de föreläsningar jag kan ställa upp med hoppas jag kunna vara till nytta.

Jag är också frankofil- älskar Frankrike och livet där så när jag har möjlighet reser jag ner till vårt lilla gathus i Provence och njuter av att bara sitta på torget med en kaffe och studera livet. Alla härliga middagar som man kan laga till med de bästa råvaraor man kan tänka sig är en gåva, en ynnest.

 Ja över huvud taget älskar jag livet- över att få finnas till- uppleva och glädjas åt det lilla och det stora, se mina underbara små barnbarn växa, leka och stoja med dem och vara tillsammans med människor: familj och vänner och okända- Leva medan man kan! Nu när min bok snart ligger klar väntar nya utmaningar.